Проектът e със срок от 18 месеца, от 01.01.2023 г. до 30.06.2024 г. Основната цел е да се направи голфът достъпен за всички чрез обучение на млади или безработни хора и създаване на възможности за работа.

Тъй като методът WeGolf наистина позволява на начинаещите да усвоят основната техника само за няколко минути и не прави разлики между участниците, иновативната дисциплина насърчава участието на всички заинтересовани хора, защото е лесна за научаване.

Цели на проекта са три и амбицията е да привлече стотици нови участници:

  1. Интеграция: Иновативният метод на NESt23 WeGolf прави голфа достъпен за хора, които никога преди не са играли. Той е неангажиращо, лесно за научаване, достъпно занимание без социална, сексуална или възрастова дискриминация.
  2. Обучение: Игра на голф за всички възрасти с иновативна техника;
  3. Нови професионални фигури в областта на спортния отдих. Голфът дава възможност на инструкторите на WeGolf да стартират с нова професия в две направления:
  • Пряка заетост: като професионалист в спортната асоциация;
  • Ръководна роля: сертифицирани международни инструктори, които могат да създават самостоятелно бизнес развитие в района/страната на произход и да предлагат на пазара уникалните развлекателни дейности на WeGolf;

Водещ партньор по проекта е италианската Бийч голф спортна федерация, партньори сме ние – Асоциация БИОМРЕЖА – България и младежкото НПО Младински борд – Македония.

След проведени предварителни срещи с представители по спорт на образователните институции в гр. Варна, избрахме изпълнението на проекта да се реализира със студентите на Икономически университет – Варна. Като координатор по набиране на целевата група и провеждане на обученията по Плажен голф бе избран ст. пр. д-р Димитър Димитров от катедра „Езиково обучение и спорт“.

Инициативата със сигурност ще докаже, че голфът е достъпен за всички, като в същото време ще обучи млади хора и ще създаде възможности за нова трудова заетост. Методът на обучение е иновативен. Той позволява да се усвоят основни техники само за няколко минути.

Главен инструктор и методист на обучението е Мауро де Марко  – Президент на италианската Бийч голф спортна федерация, с международен опит в лицензирането на инструктори и значими образователни компетенции. Заниманията се провеждат в Спортния комплекс на ИУ – Варна и на плажната ивица в града ни.

Няма връзки

Състезание по плажен голф по случай студентския празник – NEST23 WeGolf

На 5 декември в Спортния комплекс на ИУ-Варна, беше проведено състезание по плажен голф по случай студентския празника 8-ми декември. Събитието бе инициатива на катедра “Езиково обучение и спорт” с организатор ст.пр. д-р Димитър Димитров и отдел “Спорт” към Студентския съвет, представляван от неговия председател Соня Маноловска. Състезанието се проведе в три етапа, където студентите…