На 5 декември в Спортния комплекс на ИУ-Варна, беше проведено състезание по плажен голф по случай студентския празника 8-ми декември.

Събитието бе инициатива на катедра “Езиково обучение и спорт” с организатор ст.пр. д-р Димитър Димитров и отдел “Спорт” към Студентския съвет, представляван от неговия председател Соня Маноловска.

Състезанието се проведе в три етапа, където студентите демонстрираха нивото си на спортно-технически умения и най-вече своята точност. За всеки от етапите студентите имаха право на 10 опита за попадение в поставена цел, като разстоянието в първи етап беше от 5 м., във втори от 7 м. и в трети от 9 м.

  • Победител в дистанцията от 5 м. стана Иванина Димитрова, 1 курс, спец. „Туризъм“.
  • На дистанция 7 и 9 м. победител стана Божидар Каменов, 1 курс, спец. „Туризъм“.
  • С най-постоянна точност се отличиха Йоан Пионтек – спец. „Счетоводство и одит“, 1 курс; Светлин Димитров – спец. МТБ, 5 курс, Яница Овчарова  – спец. „Счетоводство и финанси“, 2 курс, Калоян Арабаджиев спец. „Туризъм“, 1 курс.

Победителите получиха като награди щамповани фланелки и яке с логото на проекта, в който взеха участие за инструктори по плажен голф –  NEST 23