РАДОСТТА ОТ СЛАДОСТТА е част от поредицата събития „Трапезата на моето семейство“ на Асоциация Биомрежа. Едно сладко соаре в сладкарско ателие Cherry by Mary. Дегустирахме, забавлявахме се и най-вече си говорихме за сладкишите и захарта: Как и кога да похапваме сладко? Как да избираме сладкишите?
Обсъдихме също „За и против опакованите сладкиши – с Доц. д-р Найденова.
Ето какво още сподели тя: „Много хора не могат без сладкиши, тъй като любовта към тях ни е заложена. Не бива изцяло да се лишаваме от сладките неща, но трябва да има баланс. Сладкото не е основна храна, то е деликатесен продукт, от който можем да хапнем малко и от време на време. Количеството трябва да бъде като за удоволствие, а не като за наяждане”
Оше в програмата бяха следните теми:
- Къде са корените на любовта ни към сладкото и как ни влияе сладкия вкус. Защо имаме нужда от сладко в определени моменти.
- Източници на сладък вкус – сравнение, препоръки за консумация.
- Рискове при злоупотреба с десерти…