РАДОСТТА ОТ СЛАДОСТТА е част от поредицата събития „Трапезата на моето семейство“ на Асоциация Биомрежа.  Едно сладко соаре в сладкарско ателие Cherry by Mary. Дегустирахме, забавлявахме се и най-вече си говорихме за сладкишите и захарта: Как и кога да похапваме сладко? Как да избираме сладкишите?

Обсъдихме също „За и против опакованите сладкиши – с Доц. д-р Найденова.

Ето какво още сподели тя:  „Много хора не могат без сладкиши, тъй като любовта към тях ни е заложена. Не бива изцяло да се лишаваме от сладките неща, но трябва да има баланс. Сладкото не е основна храна, то е деликатесен продукт, от който можем да хапнем малко и от време на време. Количеството трябва да бъде като за удоволствие, а не като за наяждане”

Оше в програмата бяха следните теми:

  • Къде са корените на любовта ни към сладкото и как ни влияе сладкия вкус. Защо имаме нужда от сладко в определени моменти.
  • Източници на сладък вкус – сравнение, препоръки за консумация.
  • Рискове при злоупотреба с десерти…