На 10.03.2025 стартира Международен ученически конкурс.
Организира се в държавите на всички партньорски организации по пректа – Грузия, Гърция, Турция и България.
ПОКАНА за участие към ученици на възраст от 14 до 18 години!
Ако сте във възрастта 14-18 г. ви отправяме покана да се присъедините към предизвикателството #IVALUEFOOD!
Обичате ли храната? Мразите отпадъците? 🍏🥖♻️🌍💡 Присъединете се към ученическото състезание I VALUE FOOD и покажете своята креативност, за да помогнете за намаляване на хранителните отпадъци!
📢 Как и кой може да участва?
🔖 Ученици от средните училища на възраст 14-18 г.
🎥 Създайте кратко видео (макс. 3 мин.) на ваше ястие, приготвено от остатъци от храна (или съставки с почти изтекъл срок на годност), може да бъде и всяко друго решение за намаляване на хранителните отпадъци и споделете уменията си на #FoodWasteFighter! Освен това изпратете 3-5 снимки на своя шедьовър
♻️ Изпратете на лично съобщение или на office@bionet.bg
Оценка на ♻️ – видеоклиповете ще бъдат оценени от жури от експерти по хранителните отпадъци, които ще обявят своите фаворити
♻️ Критерии за оценка – творчество, кулинарно изпълнение, поднасяне/представяне и вдъхновяващо послание
#Ivaluefoodcontest #FOODWISE
🏆 Защо да се присъедините? – Очакват ви невероятни награди!
🥇 Победителите получават шанса да пътуват до друга държава за ексклузивно преживяване в рамките на FOOD WASTE PATROL!
🥇 Допълнителни награди: комплекти за съхранение на храна и участие в нашата виртуална книга с рецепти!
📅 Период на конкурса: Можете да започнете да изпращате видеоклипове/снимки на 10 март – Краен срок: 10 април 2025 г.
📢 Победителите ще бъдат обявени на 1 май 2025 г.
Нека направим промяната – гответе умно и изхвърляйте по-малко 🌱🍲. Тагнете приятелите си и ги предизвикайте да се присъединят! 💡👩🍳
Foodwise e Interreg NEXT Черноморски басейн Black Sea Basin CBC и е съфинансиран от ЕС
Отговорността за съдържанието на този материал е на Асоциация БИОМРЕЖА. Съдържанието на този материал не представлява непременно официалната позиция на Европейския съюз.
Възпроизвеждането е разрешено, при условие че се посочи източникът и са посочени промените.