Развълнувани сме да ви съобщим, че ние от Асоциация БИОМРЕЖА ще участваме като партньор в проект „Активизъм, воден от младежи“.

Основна цел е да се анализира онлайн опита на младите хора в движенията за социален активизъм, включително техните предпочитания, теми, използване на език и възприемано въздействие. Той ще подкрепи младите да насочат своята енергия, креативност и стремежи и да станат бъдещи активисти.

Предложените програми ще изградят умения, знания и увереност на младите хора, като същевременно им помогнат да изразят по-ефективно гласа си, да изградят взаимоотношения с лицата, вземащи решения, и да премахнат социално-културните и институционалните бариери.

По време на проекта ще бъде изградена нова дигитална платформа за активизъм, ръководен от младежи.

Тя ще им даде възможност техният глас да бъде чут, участвайки в обществения живот чрез алтернативни средства като онлайн форуми, текстови съобщения от мобилни телефони и социални медии.

Координатор на проекта е Youth on Board, а партньори на проекта са Cuicui Studios от Испания, Youth Eurasia от Турция и ние от Асоциация Биомрежа.

Новото ни приключение тепърва започва!

Следете профила ни, за да научите повече за YLA!