Зареждам...
Equal UP – НА ФОКУС
Здравословното хранене и двигателната активност за млади хора

Асоциация БИОМРЕЖА стартира през юли 2018 нов проект, финансиран по програма Erasmus+, Ключово действие 1, Младежки обмен.
Проектът Equal UP подкрепя нуждите на млади хора, които са неинформирани или немотивирани да живеят здравословно, да предприемат стъпки към здравословен начин на живот, като подкрепя младежи с проблеми като затлъстяване, стрес, хранителни разстройства, ниска физическа активност, липса на внимание и мотивация, както и социални и/или пристрастяване към цифровите медии. Изпълняваме го в партньорство с организации от Румъния, Португалия, Малта, Турция и Македония.
С него ще повишим осведомеността на 30 младежи (по 5 от всяка страна партньор) относно значението на здравословния начин на живот, като ги учим как да готвят здравословно, как да се отпуснат и да се справят със стреса и как да бъдат физически активни. Ще ги обучим и как да разпространяват добрите знания за това сред връстниците си.
Португалия, Малта, Македония, България, Румъния и Турция са избрани според статистиката за затлъстяването и нездравословния начин на живот и нуждите на младите хора.
Най-важният ни успех, се надяваме да бъде създадената мрежа от млади съмишленици за здравословен начин на живот.