Зареждам...
08 Юни 2020
Мария Танева: Храната трябва да е балансирана, здравословна и доставяща удоволствие.

 

Мария Танева, собственик на Cherry by Mary

????Каква трябва да е храната на нашата трапеза?

Храната трябва да е балансирана, здравословна и доставяща удоволствие. Аз лично не съм фен на крайностите и драстичните ограничения. Човек трябва да обича храната и да си угажда, но и да я познава - кога е полезна, безопасна за здравето и най-вече истинска.

????Кои сладкарски изделия? Кога сладкото и сладкишите са безопасни?

За съжаление, в наши дни сладкарството масово е превърнато в промишленост и доходоносен бизнес, което разбира се влияе на качеството на продуктите. Сладкото не е опасно, когато е в нормални количества - било то и веднъж дневно. Хората трябва да си доставят удоволствие с десерти, стига да знаят произхода и съдържанието им. Когато суровините са чисти и истински, десертите са нещо прекрасно - и за тялото, и за духа ????

????Какво да търсят потребителите?

☀️Моят съвет е да търсят качеството и да не правят компромис с продуктите. По-добре да избереш нещо качествено и да си го позволиш веднъж седмично, отколкото "лесния" вариант - вафла всеки ден, например. Негативното при подбора на сладко е, че пазарът е залят с промишлени сладкиши, които са евтини и достъпни навсякъде и за всички. А те, както знаем, са пълни с хидрогенирани мазнини, скрити захари и т.нар. "празни" калории, които временно задоволяват глада ни за сладко, но трайно имат отрицателен ефект върху здравето на човека. 
☀️Доверявайте се на малки и месни производители било то за домашно приготвени мармалади, торти, бонбони и т.н. и най-вече на продукти с малък срок на годност - това е най-лесното доказателство, че продуктите са чисти от стабилизатори и консерванти.