Зареждам...
Засади в квартала!
В началото на юли 2018 г. Сдружение АСОЦИАЦИЯ БИОМРЕЖА, стартира проект „Засади в квартала!”, който ще се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна, дирекция „Образование и младежки дейности” - програма „Младежки проекти – 2018”
 
 Като един от следващите проекти на Сдружението, свързани със здравословния начин на живот, „Засади в квартала!“ има за цел да създаде предпоставки за активно участие на младежи в създаването на чиста околна среда. Чрез него ще доведем до „преобразяване“ на запустели и неприветливи участъци в рамките на град Варна (в близост до местата, където нашите деца учат), чрез обработването им и създаването върху тях на мини – земеделски стопанства.

Целевата група по проекта са 80 ученици/деца от 9 училищa и/или детски градини, включени в програмата ЕКОУЧИЛИЩА във Варна.
Материали, инструменти и посадъчен материал са за сметка на АСОЦИАЦИЯ БИОМРЕЖА.
 
Целта е градинките да се виждат от много хора, да бъдат приветливи, да се поддържат лесно. Планирали сме растенията да бъдат полезни, красиви, изискващи минимални грижи.
 
Имаме нужда от подкрепата на деца и младежи, които искат да научат нещо ново, свързано с градинарството, да развият социалните си умения, да направят нещо полезно за себе си, за да стане красив града за всички ни.

Нека ЗАЕДНО развием отговорност и грижа у всички нас към околната среда.