Зареждам...
ЗАСАДИ КАПАНА!
Приключи 1-ви етап от кампаниата "Засади Капана!"

Вижте селектираните предложения: ТУК
 
Проектът подпомага утвърждаване на културата на отглеждане на храна в градски условия като ефективно средство за подобряване на средата за живот и за развиване на взаимоотношенията между хората. Ще се създадат условия за развитие на градинарството в градска среда в творческия квартал на Пловдив КАПАНА, като придадем на градинарството различен естетичен облик.

Това ще се случи чрез публична демонстрация на начините на отглеждане на растения на балкона, на покрива и дори по фасадата и стените у дома. Демонстрацията ще бъде под формата на състезание, в което участие ще вземат специалисти в различни области на изкуството, биопроизводство, екологията и здравеопазването. Те ще покажат наяве колко бързо и лесно всеки може да се превърне в артист, докато се грижи за здравето си и отглежда сам храната си.

Проектът ще подпомогне Капана да се превърне в първия квартал на творческите индустрии като създаде условия жителите му да се превърнат в творци на собствените си здравословни навици. Градското градинарство в основата си е социална дейност, в която групи от граждани ЗАЕДНО се грижат за храната и общите си пространства. Жителите и представителите на бизнеса в Капана ще могат да наблюдават целият процес по създаването на градините, да дадат своя глас във финалната надпревара. Те ще могат и да закупят изработените градини на търг, като целта е продуктите да останат в Капана.

Проектът се финансира по трета фаза на конкурса за финансиране на проектни предложения по проекта на Фондация „Пловдив 2019“ – „Капана – квартал на творческите индустрии”, направление „Капана: събития и намеси в градска среда”.